Wednesday, March 24, 2010

You know what they say. Once you kill a cow - you gotta make a burger

Har du 9 min över - kolla på videon

Det bär mej emot att publicera dessa ord på internet. Väldigt mycket faktiskt. Men Lady Gagas senaste musikvideo (tillsammans med Beyonce) är troligen (rätta mej mer än gärna om jag har fel) den snyggaste musikvideon på flera år. Det hjälper ju till att Beyonce är med i den.
Såklart ligger svensken Jonas Åkerlund bakom, och man ser klara likheter med Madonnas "Music".
Musikvideon har ju länge varit "död". Mycket på grund av MTV -som för övrigt ändrat sin logo och tagit bort Music Television från logan - som inte sänt en musikvideo på flera år.
Men i och med Youtube finns en ny marknad. Åkerlund och Gaga gör det smart med produktplacering samt att dra in massor pengar på annonser kring videon på Youtube. 22 000 000 tittar har videon så långt. Det måste ju vara siffror som MTV bara kunde drömma om att. Musikvideon är tillbaka! Eller?

3 comments:

  1. 1) Din lilla creddpajas! Rädd! Det är vad du är. Tror att du kan sopa undan det faktum att du publicerat en Gaga-video med att skriva ”för att Beyoncé är med”? Dem i den där kretsen du försöker imponera på kanske går på det, men inte jag! Du är lika indie som en ett rosa glitter på Paris Hiltons Chihuahuas halsband!

    2) Notera tracking på ”poison”-flaskan samt rolig faktaruta med recept. Som jag föreslog att vi skulle göra.

    ReplyDelete
  2. 1) Du har rätt.
    2) Synd då att vi gör en dokumentärfilm och det du ser är i en pop-musikvideo för Lady Gaga!

    ReplyDelete
  3. Jag ser det bästa av två världar. Förenade i osannolik symbios.

    ReplyDelete